Fotoğrafım
child of the moon,being raised by the sun.lover of the nature.

7 Mayıs 2013 Salı

Cinque Terre&Portofino

Gectigimiz Cuma gunu Alghero'dan Milano'ya gidip,orada 2 arkadasimla bulusup (Alghero'da erasmus yapan 2 arkadasim) direk Genova'ya gectik. Ne zamandir, Genova'daki rivieralari gormek istiyordum. Genova'ya buradan ucus olmadigi icin, en kolay yontem Milano'ya gidip oradan 2 saatlik trenle Genova'ya gecmekti. Biz de oyle yaptik. Trenitalia bildiginiz uzere, tum avrupa ulkelerindekilere oranla cok ucuz bir tren sirketi. 15 euro'ya Genova bileti aldik, hemen trene atlayip Genova'ya vardik. Genova'ya gittikce daglik ve yesillik bolge artiyordu,bu beni zaten heyecanlandirmaya basladi. Genova'da 3 saatimizi gecirmeyi planlamistik. Oyle de yaptik; tarihi merkezinde dolanip, oralari fotografladik. Ardindan marinasina inip, sahilde biraz yuruduk. Ama cok da zaman kaybetmek istememistik, bu yuzden aksam ustu La Spezia trenine bindik ki bu tren, 1.50 saat surdu ve 7,5 euroydu. La Spezia bu rivieralarin, Cinque Terre'nin bulundugu yerde en gelismis sehir. Orada 1 gece kalmayi planlamistik. Genova'dan La Spezia'ya giderkenki manzaralarimiz sahaneydi. Gercekten gorulmeye deger. Tuylerimi diken diken yapan bu manzaralarla birlikte, 1.50 saat nasil gecti hic anlamadim, hemen La Spezia'ya vardik. Otelimize yerlesip, biraz soluklanip La Spezia'nin aksamina biraktik kendimizi. Cuma olmasina ragmen cok yogun bir kalabalik yoktu. 
Ertesi gun, yani Cumartesi, sabah erkenden gune baslayip, kahvaltilarimizi ettikten sonra La Spezia'nin gunduz halini gorduk, liman bolgesine gittik. O gunumuzu tamamen Cinque Terre'ye ayiracaktik, aksaminda da Portofino'ya gecicektik. Cinque Terre'ye ulasim La Spezia'dan cok cok kolay. Tren istasyonunda zaten Cinque Terre Information var. Dilerseniz La Spezia'dan feribotlarla da gidebiliyorsunuz, isterseniz trenle de. Biz trenle gitmeyi tercih ettik. 1 gunluk bilet 10 euroydu. Cinque terre'de yapacagimiz tum tren ve otobus ulasimlari buna dahil. Biz sondaki "Terra'dan baslayip, La Spezia'ya dogru gelelim" dedik. Cunku bavullarimizi birakmistik, aksam onlari alip oyle gececektik Portofino tarafina. 
Cinque Terre, 5 koyden olusan bir bolge. Hepsi farkli kotlarda, birisi sahil kisminda, birisi daglik yuksek alanda. Hepsinin arasinda trenle 5'er dakika var. Biz ilk olarak, Monterosso'ya gittik. Burasi plaji olan tek terra. Bu bolgede denize girmeyi kafama koymustum, o yuzden plaj olan bu bolgede bu amacimi da gerceklestirdim. Manzaralarin sahaneligi zaten anlatilamaz, yasanicak cinsten. Denizi hemen derinlesen cinsten ki en sevdigim bu tur denizler! Burada dolasip, denize de girdikten sonra diger terra'ya, Vernazza'ya gecmek icin trene bindik. 
Vernazza da alcak, sahil tarafinda olan bir terra. Buradan da isterseniz denize girebiliyorsunuz fakat kayaliklardan; yani bir plaji yok. Eger yuruyerek bu cinque terre bolgesini gezmek istiyorsaniz, sadece Monterosso ve Vernazza arasinda trekking yapilabiliyor. Diger koyler arasinda sadece tren ve ya feribotla gecis yapilabiliyor.
Vernazza'dan sonra Corniglia'ya gittik. Corniglia cok yuksek bir koy. Yuzlerce basamakli merdivenden cikip, sehir merkezine ulasabildik. Cok yorulduk ama degdi. Inisimiz otobusle oldu. 
Corniglia'dan sonra Manarola'ya gittik ki, burasi en cok gormek istedigim koydu. Tumblr'da ve ya diger sitelerde Cinque Terre yazdigimda hep buradaki evlerin fotograflarini goruyordum. Ben de o aciyla bu evleri gormeyi amaclamistim. Bunun icin tepelere tirmanmaya basladik. Yanlislikla asma bahcelerine girip, 21 yasinda yukseklik korkumla yuzlestim. Daha sonra aslinda sahilden dogru yuruyunce, alcaktan o manzarayi bize sunuyormus bu terra. Gordugum an cok heyecanlandim.
Manarola'dan sonra son gorucegimiz, Riomaggiore'ydi ki bu bolge tren istasyonundan ciktigimiz gibi, Manarola'ya cok benziyordu, pek bir farkliligi yoktu.
Hepsini bitirdikten sonra, La Spezia'dan bavulumuzu alip Portofino tarafina gittik. Otelimiz Rapallo'daydi, o da Portofino'dan sadece trenle 10 dakikalik mesafedeydi. 
Ertesi gun, yani Pazar gunu, son gunumuzu Portofino'da gecirmek istemistik. Ama sabahtan baslayan saganak yagmur,tum gun devam etti. Tabi ki de gidip gezmekten vazgecmedik ama tahminimizden daha kisa gezebildik. Cok fena islanmistik. Gezebildigimiz kadar gezip, rapallo'ya geri donduk. Aksam yemegimizi yiyip, Milano trenine bindik ve geri donus basladi.
Portofino'ya Santa Margherita istasyonunda inip, otobusle portofino'ya gecebiliyorsunuz. Cunku oraya direk bi tren yok.
Ama bu kadar guzel tatil cok az yasadim. Hem yanimda olan 2 yol arkadasimla cok guzel eglendim, hem de hayatimda gitmek istedigim, en cok gormek istedigim yerdeydim. Gercekten gorulmeye deger!
Ve bu arada, trenlerin hic birinde bilet kontrolu yapilmadi. Anlamadim sebebi 1 mayis haftasinin tatil olmasindan mi ama Cinque Terre biletlerimiz bile kontrol edilmedi. Italya'nin bu kadar rahat olmasina sasiriyorum gun gectikce.! 
Genova'dan;











La Spezia'dan;







Monterosso'dan;









Sardunya bayragini gorunce cok sasirdik!










Vernazza'dan;









Corniglia'dan;




Manarola'dan;






Portofino'dan;







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder